Kombucha azijn
Ben je je kombucha vergeten? Geen probleem! Dan maak je toch gewoon een potje azijn?
Ben je je kombucha vergeten? Geen probleem! Dan maak je toch gewoon een potje azijn?
Wanneer je Chef Google om zijn kombucha recepten vraagt, dan zal je af en toe een recept tegenkomen waarbij er azijn toegevoegd wordt. Is het dan toch verstandig om een scheutje toe te voegen? Het antwoord op deze vraag lees je in hier.
Het feit dat jij deze post leest geeft aan dat je tenminste interesse hebt in gefermenteerde voeding. Grote kans dat je dit doet omdat je je voeding langer wil bewaren, omdat je je voeding zo makkelijker verteert, de smaak apprecieert, of misschien ook wel omdat je ervan uit gaat dat het iets goeds oplevert voor je lichaam.
Het is weer volop zomer, de ideale tijd voor verkoelende kombucha- of kefirdrankjes, lekker fruit en... vakantie! Niet alleen wij, de mens, genieten van deze heerlijke periode: ook de fruitvliegjes zijn steevast van de partij! Lees in dit artikel wat je kan doen om fruitvliegjes buiten te houden.
De meeste mensen vinden het leuk dat hun kombucha tenminste een klein beetje bruist, omdat het bijdraagt aan de smaaksensatie. Het creëren van bruis vraagt echter enkele technieken, waar wij je graag mee op weg helpen!
Matcha betekent letterlijk "poederthee". We kennen deze groene thee allemaal van de matcha lattés (ik althans...hmmmmm!), maar kan je deze thee eigenlijk ook gebruiken voor het maken van je kombucha?
Het recept voor kombucha is eenvoudig: thee, suiker en een SCOBY. Er wordt een duidelijke keuze gelaten tussen de verschillende soorten thee die je kan gebruiken, echter, wat is het verschil en welke kies ik nu het beste?
We voeden onze kombucha op basis van erg zoete thee. We hebben allemaal geleerd dat suiker slecht is voor ons lichaam. Maar wat gebeurt er nu tijdens het fermentatieproces met die suiker?
Continu kombucha maken is een fermentatietechniek of brouwtechniek die het mogelijk maakt om non-stop kombucha beschikbaar te hebben. In tegenstelling tot "batch brouwen", dat in potten gebeurt, wordt bij continu brouwen gebruik gemaakt van een grotere pot die voorzien is van een kraantje. Hierdoor kan men kombucha aftappen wanneer men dit wenst in plaats van enkele liters ineens te moeten verwerken.
Wellicht één van de meest gestelde vragen: mag ik metaal gebruiken bij het maken van mijn kefir of kombucha? Weet jij het antwoord?
Kombucha of Komboecha is een drankje dat ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door azijnzuurbacteriën en gistculturen. Komboecha ontwikkelt in de drank vooral gluconzuur, melkzuur, azijnzuur en verschillende vitamines.