SOS bruis (kombucha)
De meeste mensen vinden het leuk dat hun kombucha tenminste een klein beetje bruist, omdat het bijdraagt aan de smaaksensatie. Het creëren van bruis vraagt echter enkele technieken, waar wij je graag mee op weg helpen!
Ontdek onze tips & trics in onze blogpost!
8 nov. 2020
De meeste mensen vinden het leuk dat hun kombucha tenminste een klein beetje bruist, omdat het bijdraagt aan de smaaksensatie. Het creëren van bruis vraagt echter enkele technieken, waar wij je graag mee op weg helpen!
7 nov. 2020
Van waterkefirkorrels wordt gezegd dat ze groeien als kolen en zich erg snel vermenigvuldigen. Dat is echter niet altijd het geval: alles hangt af van hun leefwereldje en hoe goed ze zich voelen. Wil jij ook graag joekels van korrels en voldoende om uit te delen? Lees dan zeker deze post.
7 nov. 2020
Waterkefirkorrels die je krijgt kunnen op verschillende manieren bewaard geweest zijn. Omdat het activeren verschilt voor elke methode zetten we hier even alle mogelijkheden op een rijtje.
28 okt. 2020
Het feit dat jij deze post leest geeft aan dat je tenminste interesse hebt in gefermenteerde voeding. Grote kans dat je dit doet omdat je je voeding langer wil bewaren, omdat je je voeding zo makkelijker verteert, de smaak apprecieert, of misschien ook wel omdat je ervan uit gaat dat het iets goeds oplevert voor je lichaam.
27 sep. 2020
Als Belgisch verdeler van Kefirko producten zijn we heel erg trots te mogen vertellen dat er een nieuwe telg in de Kefirko familie op komst is: de Kefirko Veggie Fermenter.
12 aug. 2020
Melkkefir groeit over het algemeen enorm snel aan. Maar wat als de jouwe net lijkt weg te kwijnen, dit terwijl je hem toch goed verzorgt met geregeld verse melk? Met deze tips hopen we jou weer op weg te helpen.
7 aug. 2020
Het is weer volop zomer, de ideale tijd voor verkoelende kombucha- of kefirdrankjes, lekker fruit en... vakantie! Niet alleen wij, de mens, genieten van deze heerlijke periode: ook de fruitvliegjes zijn steevast van de partij! Lees in dit artikel wat je kan doen om fruitvliegjes buiten te houden.
6 jun. 2020
Matcha betekent letterlijk "poederthee". We kennen deze groene thee allemaal van de matcha lattés (ik althans...hmmmmm!), maar kan je deze thee eigenlijk ook gebruiken voor het maken van je kombucha?
31 mei 2020
Het recept voor kombucha is eenvoudig: thee, suiker en een SCOBY. Er wordt een duidelijke keuze gelaten tussen de verschillende soorten thee die je kan gebruiken, echter, wat is het verschil en welke kies ik nu het beste?
28 mei 2020
We voeden onze kombucha op basis van erg zoete thee. We hebben allemaal geleerd dat suiker slecht is voor ons lichaam. Maar wat gebeurt er nu tijdens het fermentatieproces met die suiker?
22 mei 2020
Ben jij net als ik een fermenteer-experimenteerder? En ben je op zoek naar een nieuwe smaak, een beetje anders dan anders? Probeer dan zeker eens dit kerrieblad...
17 mei 2020
Wie dacht dat kimchi maar op één manier bereid kan worden heeft het grondig fout.