Mascarpone is een romige, milde Italiaanse kaas, vooral gekend van de tiramisu-recepten.  Gezien hij gemaakt wordt op basis van room en een zuur (kefir heeft een zure pH!) kunnen we dus ook perfect zélf kefir mascarpone maken.  Hoe je dat doet, dat lees je hier!

Ingrediënten

  • 500ml romige melk met een vetgehalte van 35%
  • Ongeveer een soeplepel actieve melkkefirkorrels  

Recept

  • Meng de melkkefirkorrels en de room met een lepel (geen mixer!)
  • Giet over in een glazen (weck)pot en sluit de pot af met een neteldoek of stukje keukenrol en een elastiekje.
  • Laat 24u fermenteren op kamertemperatuur.
  • Neem een andere (glazen) pot waarin je een neteldoek hangt, of gebruik de Kaas Maker Set Kefirko.  
  • Giet het mengsel door een zeefje in de pot of kaasmaker, zodat je de korrels kan opvangen (je kan ze hergebruiken).
  • Laat goed uitlekken gedurende 12u: je gaat hierdoor de wei scheiden van de melk, waardoor je mascarpone kaas als resultaat krijgt).
  • Plaats de mascarpone in de koelkast.

 

Relevante producten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.