Kokosyoghurt op basis van waterkefir

Sommigen gebruiken hun melk- of waterkefirkorrels om plantaardige kefir te maken.  Dit loopt echter niet altijd even vlot.  Hierbij dus een receptje waarmee je heel makkelijk kokosyoghurt/kefir maakt.

Melkkefir zonder melk, kan het?

Melkkefirkorrels voeden zich aan lactose.  Indien je hen plantaardige melk geeft is dat voor hen een hele omschakeling.  Het is dan ook begrijpelijk dat je ze uitput en best snel weer voedt met echte melksuikers.  Waterkefirkorrels voeden zich eerder aan echte suiker en fruitsuikers.  Daarom heeft het maken van plantaardige melk op basis van waterkefirkorrels vaak meer succes (je moet uiteraard nog steeds suiker toevoegen).  Indien je graag wil proberen plantaardige kefir te maken kan je dit beter eerst eens proberen met je reserve korrels.

Toch een plantaardig alternatief: kefir van kokosmelk

Een andere, veel eenvoudigere manier is waterkefir toevoegen aan je kokosmelk.  Hoe romiger de kokosmelk waarmee je start, hoe romiger het eindresultaat zal zijn.  Zelf breng ik de kokosmelk eerst naar een temperatuur van 35 à 40°C.  Daarna voeg ik per 400ml kokosmelk 3el waterkefir (dus geen korrels maar het "eindproduct" toe en één eetlepeltje agavesiroop.  

De pot bedek ik met een neteldoek zodat hij vlieg-vrij 24u kan fermenteren.  Na 24u kan je ervoor kiezen de yoghurt in het zeefje van de kaasmaker te gieten: indien je de kefir enkele uren laat uitlekken bekom je een smeuïge dikke yoghurt. 

 

Voor het bewaren plaats je een deksel (bij de Kefirko potten kan je kiezen voor een deksel met schenktuit, super handig!) op de glazen pot en zet de yoghurt in de koelkast.  Je kan de yoghurt ongeveer een weekje bewaren in de koelkast.

 

Geïnspireerd?  Vergeet zeker niet een foto op social media te posten met hashtag #fermitable!

Relevante producten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.