Review: Boek "Kimchi, gezond koken met gefermenteerde groenten - AE Jin Huys"

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 15:24

Wie dacht dat kimchi maar op één manier bereid kan worden heeft het grondig fout. 

In dit meer dan 208 blz tellende boek vind je maar liefst 24 verschillende kimchi recepten, die op hun beurt in 21 verschillende gerechten verwerkt worden.

Review: Boek "Kimchi, gezond koken met gefermenteerde groenten - AE Jin Huys"

Kimchi, veel meer dan gewoon fermenteren!

Voor Koreanen is een maaltijd de belangrijkste uiting van vriendschap en in tegenstelling tot de Europeanen gaan Koreanen zeer bewuster om met de voedingswaarde en bereidingtechnieken: ze kiezen voor synergie met de elementen yin en yang.  Kimchi is hierbij een vaste waarde bij elke maaltijd.

 

Wist je dat kimchi een gerecht is met de status van Unesco cultureel erfgoed?  Nee?  Ik ook niet....  maar ik heb het geleerd in dit boek.  Ik dacht te weten wat kimchi was en hoe je het moest bereiden, maar erger mis kon ik het niet hebben!

 

Dit boek brengt je in eerste instantie inzicht in de kimchi-cultuur en gistingswetenschap, zonder saai en wetenschappelijk uit de hoek te komen: het weerspiegelt respect en eerbied voor de Koreaanse keuken en de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt.  Dat maakt dat dit boek voor een stukje ook aanvoelt als een leesboek, waarbij de mooie foto's je als het ware onderdompelen in een smaakvolle reis.

 

Zowel de basisrecepten (bouillon, rijstmeelpap, chilidipsaus,...) als de kimchi recepten (prikimchi, pompoenkimchi, koolrabikimchi, kimchi van chinese kool, waterkimchi van daikon,...) zijn overzichtelijk en erg duidelijk uitgelegd.  De Zuid-Koreaanse AE Jin Huys maakt je ook graag wegwijs in het verwerken van je kimchi in gerechten.  Als kers op de taart voegde ze ook nog meer dan 30 typisch koreaanse gerechten toe, waarvoor ze haar inspiratie haalde op haar vele reizen naar Korea die ze samen met haar man, de muzikant Frederik Sioen, maakte.

 

Nog niet helemaal overtuigd?  Ga dan zeker eerst eens langs in één van haar (Gentse) Gentse restaurants, Mokja of Factor.ae zodat je zelf kan genieten van de weldaden van de Koreaanse (gefermenteerde) keuken.

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren.
Er is een overvloed aan variëteiten van kimchi. De regio, het klimaat en het seizoen dragen allemaal bij aan de variëteit. En elke familie heeft zijn eigen recept.
Kimchi bevat heel veel vitaminen, vezels en probiotica die zorgen voor een gezondere darmflora en een betere spijsvertering. De opvallende gezondheid en ouderdom van de Koreaanse bevolking worden aan de gunstige effecten van kimchi toegeschreven.

Ae Jin Huys vertelt in dit boek over de basics van kimchi en de Koreaanse keuken.

Het boek kan je hier inkijken

  • Taal: Nederlands
  • Aantal pagina's: 208
  • Verschijningsdatum: oktober  2019
  • Uitgeverij Lannoo

Relevante producten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.