Home » Leren » BLOG » BLOG: Fermenteren » Review: Boek "Kimchi, gezond koken met gefermenteerde groenten - AE Jin Huys"

Review: Boek "Kimchi, gezond koken met gefermenteerde groenten - AE Jin Huys"

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 15:24

Wie dacht dat kimchi maar op één manier bereid kan worden heeft het grondig fout. 

In dit meer dan 208 blz tellende boek vind je maar liefst 24 verschillende kimchi recepen, die op hun beurt in 21 verschillende gerechten verwerkt worden.

Voor Koreanen is een maaltijd de belangrijkste uiting van vriendschap en in tegenstelling tot de Europeanen gaan Koreanen zeer bewuster om met de voedingswaarde en bereidingtechnieken: ze kiezen voor synergie met de elementen yin en yang.  Kimchi is hierbij een vaste waarde bij elke maaltijd.

Wist je dat kimchi een gerecht is met de status van Unesco cultureel erfgoed?  Nee?  Ik ook niet....  maar ik heb het geleerd in dit boek.  Ik dacht te weten wat kimchi was en hoe je het moest bereiden, maar erger mis kon ik het niet hebben!

 

Dit boek brengt je in eerste instantie inzicht in de kimchi-cultuur en gistingswetenschap, zonder saai en wetenschappelijk uit de hoek te komen: het weerspiegelt respect en eerbied voor de Koreaanse keuken en de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt.  Dat maakt dat dit boek voor een stukje ook aanvoelt als een leesboek, waarbij de mooie foto's je als het ware onderdompelen in een smaakvolle reis.

 

Zowel de basisrecepten (bouillon, rijstmeelpap, chilidipsaus,...) als de kimchi recepten (prikimchi, pompoenkimchi, koolrabikimchi, kimchi van chinese kool, waterkimchi van daikon,...) zijn overzichtelijk en erg duidelijk uitgelegd.  De Zuid-Koreaanse AE Jin Huys maakt je ook graag wegwijs in het verwerken van je kimchi in gerechten.  Als kers op de taart voegde ze ook nog meer dan 30 typisch koreaanse gerechten toe, waarvoor ze haar inspiratie haalde op haar vele reizen naar Korea die ze samen met haar man, de muzikant Frederik Sioen, maakte.

 

Nog niet helemaal overtuigd?  Ga dan zeker eerst eens langs in één van haar (Gentse) Gentse restaurants, Mokja of Factor.ae zodat je zelf kan genieten van de weldaden van de Koreaanse (gefermenteerde) keuken.

Relevante producten:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.