Bij FermiTable dragen we kwaliteit en persoonlijke service hoog in het vaandel.  Daarom selecteerden we met zorg onze leveranciers en partners.  Ontdek hier hun persoonlijke verhalen.

Selnature

Wat?

Selnature, Sel de Guérande

 

Website?

https://www.selnature.com

 Naast de fysieke praktijkruimte en bijbehorende website, lanceerde het ondernemersechtpaar Tooke en Jacques Lardenoy ook een aantal webwinkels die de praktijk ondersteunen met als doel hun cliënten nog meer service te kunnen bieden.

 

Sinds 2014 is hun kwaliteitsmerk "Selnature" een gedeponeerde merknaam voor het ambachtelijk en traditioneel gewonnen Sel de Guérande.   De afgelopen periode hebben Tooke en Jacques Lardenoy ondervonden dat er vanuit de consument een sterke behoefte groeide naar een hoogstaande en gegarandeerde kwaliteit van Keltisch zeezout. Met dit in het achterhoofd zijn zij gestart met Selnature met de garantie dat het grof Keltisch zeezout van een zelfstandig werkende Paludier, Frans voor zoutboer, afkomstig is.

 

Naast het eigen merk Selnature kunt u ook kiezen voor het merk van een zogeheten "Coöperative". Het Keltisch zeezout wordt op identieke wijze gewonnen. Dit wil zeggen dus ambachtelijk, traditioneel en met de hand en het daardoor dus Sel de Guérande is. Het verschil is dat bij een coöperatie er meerdere zoutboeren zijn die onder één merknaam werken, in dit geval "Le Guerandais". Zij hebben een zeer grote zoutopbrengst welke door de Franse autoriteit op (biologische) kwaliteit wordt gecontroleerd. 

De producten van Jacques: