Bij FermiTable dragen we kwaliteit en persoonlijke service hoog in het vaandel.  Daarom selecteerden we met zorg onze leveranciers en partners.  Ontdek hier hun persoonlijke verhalen.

Keukenboeren (RotPot)

Wat?

Workshops, RotPot

 

Website?

https://keukenboeren.nl

Sanne, de Fermentatiekoningin uit Rotterdam!


Die geuzennaam dankt Sanne aan de reddingsactie die zij met een aantal andere partijen in de stad opzette om samen met een paar honderd Rotterdammers 60 ton overtollige witte kool van de onderschoffeldood te redden door er zuurkool van te maken.

 

Maar ook als je zelf een tuin hebt, is fermenteren een praktische manier om een grote oogst te kunnen verwerken. Thuis in eigen keuken kun je restjes makkelijk wegwerken door ze te transformeren tot tafelzuur.


De oogst is wel eens kleiner of juist groter dan nodig volgens de contracten die boeren sluiten met groothandels en verwerkers. Het gevolg: prijsstijgingen, import of overschotten en verspilling. Want hoe logisch is het om de grillige natuur te dwingen in een vaste opbrengst per hectare?

 

Sanne draait het liever om. Een gevarieerde teelt met oog voor biodiversiteit is beter voor de bodem en leidt tot sterkere gewassen. Daarom gebruikt zij bij voorkeur biologische, lokale seizoensoogst en verrast jou met verschillende gefermenteerde producten door de jaargetijden heen.


Fijne bonus: fermenteren is gezond! Gefermenteerde groenten bevatten gezonde pre- en probiotocia. Bovendien neemt de voedingswaarde door fermentatie over de tijd toe.

 

Als dat geen win-win is...?

De producten van Sanne: