Home » Leren » BLOG » De weldaad van kombucha voor je tuin

De weldaad van kombucha voor je tuin

Wist je dat ook heel wat planten baat hebben bij kombucha?  Heb je SCOBY's op overschot, denk dan zeker even aan de plantjes in je tuin.  We geven je alvast enkele tips.

De weldaad van kombucha voor je tuin

Tip 1: voeding voor je planten.

Door enkele stukjes SCOBY aan de potgrond toe te voegen of een SCOBY op de bodem van je pot te leggen voeg je extra voeding toe aan je potgrond, waardoor je plantjes nog beter gaan groeien en bloeien.

Tip 2: creëer een ideale pH omgeving

Sommige planten houden van een zure pH omgeving.  Voorbeelden hiervan zijn narcissen, goudsbloemen, rozen, camelia's, rododendrons, azalea's en blauwe hortensia's (Let op: vermijd het gebruik van kombucha bij planten die een alkalische bodem verkiezen, zoals lavendel, clematis, seringen,...).  In een zure omgeving zullen de planten meer en mooiere bloemen produceren.  Je kan ze dus helpen door een SCOBY te pureren.  Maak op enkele cm van de basis van de plant een gaatje met je duim (de diepte van je duim) en vul het met de gepureerde SCOBY.  Dek het vervolgens af met wat aarde (tegen de fruitvliegjes!) en vergeet geen foto van je mooie bloemen te posten bij deze blogpost! :-)

Tip 3: Voeg je SCOBY toe aan je compost

Composteer je?  Dan mag je zeker je overschot aan SCOBY's én je theeblaadjes toevoegen aan je composthoop.  Dit zal het afbraakproces versnellen en de voedingswaarde van je compost verbeteren.

Tip 4: Maak kombucha meststof

Voeg af en toe eens een kopje kombucha toe aan 4 liter water om de grond rond je planten te bevochtigen.  

Tip 5: Kombucha als pesticidespray

Kombucha kan ook worden gebruikt als een natuurlijke pesticidespray om ongedierte zoals bladluizen, Japanse kevers en spintmijten in je tuin te bestrijden.

Om een kombucha pesticidespray te maken, meng je één deel kombucha met twee delen water.  Giet het mengsel in een spuitfles en besproei de bladeren van je planten.

Relevante producten:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.