Gefermenteerde pompoen

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 12:30

Ook pompoen kan je fermenteren en gebruiken in je salades of verwerken met bijvoorbeeld wat kikkererwten tot een heerlijke hummus.  Maak je pompoensoep?  Bewaar dan dus zeker enkele reepjes om te fermenteren!

Ingrediënten:

  • Een (stuk) pompoen
  • Water (gemakshalve werken we per liter)
  • 20g Zeezout 
  • Kruiden - enkele voorbeelden:
    • Een teentje look
    • Mosterdzaadjes
    • Kardemom

Bereiding:

    1. Kook een litertje water en los er 20g zeezout in op.

    2. Kuis ondertussen de pompoen en snijd in fijne reepjes, zoals aperitief worteltjes.
    3. Vul je potje(s) met de reepjes (inclusief een stukje van de schil voor de goede bacteriën) en voeg naar smaak kruiden toe.

    4. Voeg het afgekoelde zoute water toe tot al je reepjes onder water staan.

    5. Sluit de weckpot af en laat gedurende een drietal weken fermenteren.  Wanneer de pompoen de voor jou juiste smaak bereikt hebt kan de potjes bewaren in de koelkast.

    Relevante producten:

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.