Home » Leren » BLOG » BLOG: Fermenteren » Kefirko Veggie Fermenter

Kefirko Veggie Fermenter

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 15:27

Als Belgisch verdeler van Kefirko producten zijn we heel erg trots te mogen vertellen dat er een nieuwe telg in de Kefirko familie op komst is: de Kefirko Veggie Fermenter.

Zoals de naam het zelf zegt is dit een fermentatiepot, minstens even handig als de bestaande Kefir Maker en Kaas Maker, maar dan uiteraard aangepast aan het fermenteren van groentjes (en fruit). 

Lees er alles over in deze blogpost en reserveer alvast jouw exemplaar (leverbaar vanaf eind 2020)!

Of je nu graag kimchi wil maken, een voorraadje home made zuurkool wil aanleggen of je overschot aan groenten wil fermenteren, deze Kefirko Veggie Fermenter wordt ongetwijfeld jouw ideale keukenpartner!

 

Zeg niet zomaar "een pot" tegen de Veggie Fermenter: zoals we gewend zijn van Kefirko wordt de traditie van het fermenteren verheven tot kinderspel dankzij de eenvoudige maar vernuftige snufjes waarover de Fermenter beschikt.

 

Hij bestaat uit:

  • Een ergonomische glazen pot, beschikbaar in een formaat van 848ml of 1,4L.
  • Het glazen gewicht met een drukveer helpt ervoor te zorgen dat alle luchtbellen, die in de pot gevangen zitten, omhoog kunnen stromen, terwijl je groenten onder het vochtoppervlak blijven zitten.
  • Deksel met ingebouwde drukpomp, een ingenieus systeem dat je helpt om de overtollige lucht in de pot naar buiten te pompen. Een zuurstofvrije omgeving helpt de goede bacteriën te gedijen.
  • De ingebouwde fermentatieklok helpt je te onthouden wanneer je het fermentatieproces gestart hebt.
  • Het afsluitdeksel met de ingebouwde koolstoffilter helpt de vaak ongewenste gistingsgeurtjes te neutraliseren.

Samengevat, de Veggie Fermenter houdt uw fermentatie veilig met de "one way valve technologie". Hierdoor kan de lucht wel naar buiten stromen, maar niet naar binnen.  Dit zorgt ervoor dat de gassen weg kunnen zodra de druk toeneemt, zonder geknoei en zonder ontploffingsgevaar!  

 

 

Gedaan ook met zure gistingsgeurtjes: de Veggie Fermenter neutraliseert ze efficiënt dankzij de actieve koolstoffilter die op het bovendeksel wordt geplaatst.  Mooi meegenomen: desondanks de aanwezigheid van de filter kan je nog steeds de potten op mekaar stapelen om zo ruimte te besparen.

 

 

Maar omdat beelden zooooo veel meer zeggen dan woorden nodigen we je graag uit om de Veggie Fermenter in onderstaande video zelf te ontdekken:

Wil je ook graag aan de slag gaan met deze nieuwe handige fermentatie-tool?  Dat kan, uiteraard, maar je zal nog héél even wat geduld moeten uitoefenen...  De Veggie Fermenter zal pas beschikbaar zijn vanaf het late najaar van 2020. 

 

Je kan echter jouw exemplaar nu al reserveren via onderstaand invulformulier.  Dan laten wij jou weten wanneer jouw exemplaar voor je klaar staat!

 

 

Veggie Fermenter reserveren:

Geen zorgen!  Dit formulier is geen aankoopverplichting!  Door het invullen en versturen van het formulier laat je ons weten dat je interesse hebt in de Veggie Fermenter, zodat wij jou als eerste kunnen laten weten wanneer hij beschikbaar is en jij hem op je aanrecht mag verwachten.  Wij zullen jouw gegevens niet bewaren of gebruiken voor andere doeleinden en niet delen met derden.

 

Relevante producten:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.