Fermenteren is hot, fermenteren is trendy.  Absoluut!!  Alleen, in België ben je vaak aangewezen op de basic-weckpotten en het typische keukenrolletje met een elastiekje over de pot kefir of kombucha.  

Op zich is hier helemaal niks mis mee (ik heb het ook jaren zo gedaan!), maar... zonde, toch?!  Er bestaan zó veel leuke tools, die fermenteren nóg leuker, spannender en handiger maken, dus waarom hier geen gebruik van maken?

 

Enkele jaren geleden richtte ik in een gefrustreerde bui "Scoby-do: over Kefir, Kombucha en zelf fermenteren (België)" op: ik wilde via dit platform erg graag het (gratis) uitwisselen van kefirkorrels en kombucha-scoby's vergemakkelijken.  Gedaan met zoekertjes afschuimen! 

 

Inmiddels telt deze groep al meer dan 2500 leden en is "Scoby-do" een ruim platform geworden voor het uitwisselen van korrels, scoby's en vooral ervaringen.  Want of je nu kiest voor het fermenteren, kombucha of kefir, het gaat allemaal om het bewaren en verbeteren van voeding, om er zo nóg meer vitaminen en mineralen uit te halen die je lichaam ten goede komen.

 

En zo werd FermiTable geboren: een webshop zonder poespas die een brede waaier aan fermentatieproducten biedt.  Het alles-onder-één-dak concept zorgt ervoor dat je na je bestelling onmiddellijk aan de slag kan.  Hooguit nog een bezoekje aan de groentenboer en je bent helemaal ready to ferment! 

 

Toch nog wat onzeker?  Neem gerust even contact met me op, ik deel met veel plezier al mijn ervaring en tips!