Kokoswater (water)kefir

Even toe aan een ander smaakje?  Dan kan je eventueel opteren voor het afwisselen met waterkefir op basis van kokoswater.  Hoe je dat doet lees je in dit receptje.

Ingrediënten:

  • 25g waterkefirkorrels
  • 1L kokoswater
  • Eventueel wat fruit naar smaak voor de tweede fermentatie

Bereiding:

  • Voeg de waterkefirkorrels toe aan het kokoswater. 
  • Sluit je pot en laat 1 à 2 dagen fermenteren.
  • Proef na 1 à 2 dagen: je moet een niet-zoet resultaat bekomen (de korrels hebben zich immers gevoed aan de suikers aanwezig in het kokoswater, waardoor deze grotendeels omgezet is). 
  • Wanneer je tevreden bent met het resultaat zeef je de kefir en doe je het drankje in goed afsluitbare flessen.  Desgewenst kan je hier ook nog fruit aan toevoegen. 
  • Laat opnieuw minstens één dag verder fermenteren en plaats de fles in de koelkast.

 

Met de gezeefde korrels kan je uiteraard opnieuw aan de slag voor een volgend brouwsel.

 

Gezondheid!

 

Relevante producten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.