Home » Leren » Recepten » Mango Kefirijs

Mango Kefirijs

Zin om even iets anders te eten dan kefiryoghurt?  probeer dan zeker eens dit mango kefirijs!

Ingrediënten:

  • 500ml volle melk
  • 500ml volle room
  • 250g bevroren mangoblokjes
  • 2el (of naar smaak) honing
  • 2 theelepels melkkefirkorrels

Recept:

  • Voeg de melkkefirkorrels bij de volle melk en room. Dek de pot af met een deksel of een neteldoek en laat 12 -24 uur fermenteren tot een romig resultaat.

  • Zeef de melkkefirkorrels uit de melk.

  • Voeg de mangoblokjes en de honing toe aan de romige melkkefirbereiding en mix tot een gladde massa.

  • Indien je een ijsmachine hebt giet je het mengsel rechtstreeks in de ijsmachine.  Zo niet, dan giet je het in een bij voorkeur op voorgekoeld bakje dat je vervolgens in de vriezer plaatst.  Roer om het uur goed door.  Na ongeveer 5 uur in de vriezer is het ijs klaar.

Relevante producten:


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.