Home » Leren » Recepten » Rozemarijn-veenbessen punch

Rozemarijn-veenbessen punch

De cranberryplant lijkt een beetje op een heideplantje waarvan de besjes rood kleuren rond september-oktober.  In de winkel kan je ze echter vaak het ganse jaar door vinden in de koelafdeling of diepvries.  Ze zijn niet alleen heel gezond, maar ook erg lekker en feestelijk!

Ik maakte deze punch op basis van kombucha, maar je kan hem ook maken met waterkefir.  De kombucha of kefir die je hier gebruikt heeft zijn eerste fermentatie afgerond - wij gaan de tweede fermentatie pimpen tot een punch.

 

INGREDIËNTEN:

  • 1l kombucha (of waterkefir)
  • 60g verse of diepgevroren veenbessen + enkele besjes extra
  • Enkele blaadjes verse rozemarijn + een klein takje extra
  • 20ml siroop van rozemarijn en citroengras

 

BEREIDING:

  1. Doe de kombucha, veenbessen, siroop en rozemarijn in de blender en blend tot de bessen en rozemarijn fijn gemalen zijn.  Je zal merken dat de kombucha erg gaat bruisen.

  2. Gebruik een zeefje en trechter om de pulp apart te houden (deze kan je nog mee gebruiken bij het maken van veenbessencompot) en giet het mengsel over in een fles.  

  3. Voeg enkele besjes en en wat rozemarijn toe en sluit de fles goed af.

  4. Na enkele dagen in tweede fermentatie kan je de fles koud zetten in de koelkast.  Serveer je punch in een mooi glas met ijs, enkele besjes en een vers takje rozemarijn.  

 

Gezondheid!

 

 

Relevante producten:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.