Home » Leren » Recepten » Detox waterkefirsmoothie

Detox waterkefirsmoothie

Detoxen ofwel "ontgiften" is een proces waarbij we het lichaam gaan reinigen van opgehoopte gifstoffen.  Over het algemeen voelen we ons daarna beter en energieker.  Detoxen kan je uiteraard op allerlei manieren.  Omdat we ook houden van de voordelen van gefermenteerde producten kiezen we hier voor een receptje van Kefirko, op basis van waterkefir.

Het is natuurlijk altijd fijner om iets te eten of te drinken wat ook de smaakpapillen streelt.  Daarom wordt er in deze detox smoothie toch sinaasappelsap en citroensap toegevoegd voor de frisheid, en bananen voor een volle zoete smaak.

Gember helpt bij hoofdpijn en verkoudheid en zorgt voor een aangename, pittige smaak. Waterkefir levert op zijn beurt de heilzame micro-organismen die de spijsvertering en het immuunsysteem verbeteren. 

Dit drankje is ook een uitzonderlijke bron van chlorofyl, vitaminen, mineralen en eiwitten, die zorgen voor het ijzergehalte in het lichaam en het functioneren van het zenuwstelsel.

 

INGREDIËNTEN:

  • 500 ml waterkefir (reeds bereid)
  • sap van 2-4 sinaasappels
  • sap van ½ citroen
  • 1 banaan
  • 1 à 2cm gember (afhankelijk van hoe pittig je de smoothie wil)
  • 1 tl spirulina
  • 1 tl chlorella

 

Leg een dag op voorhand al het fruit in de koelkast.

Eenmaal je de smoothie wil gaan maken pel je de banaan en snijd ze in grove stukken.  Hak ook de gember fijn. 

Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en blend enkele minuten. 

Drink koud.

 

Gezondheid!!

 

 

 

Link naar het oorspronkelijke recept: https://kefirko.com/recipes/renew-your-body-with-detox-kefir-smoothie/?v=ce774d9cab3a

 

Relevante producten:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.