Home » Leren » Gevorderde Fermentatie

Ontdek onze TOP 5

voor de gevorderde fermenteerder:

1. RotPot roomboter

De gemiddelde fermenteerder fermenteert groenten en soms fruit.  Maar heeft hij/zij ook al gedacht aan het maken van (kruiden)roomboter of karnemelk?  Aha!  Wel, gelukkig ben jij er om hem/haar deze set cadeau te doen!

Prijs: €24,99


2. Een fermentatiepot

Deze fermentatiepot is een streling voor het oog en eens wat anders dan de standaard weckpotten.  Bovendien wordt hij geleverd met een stijlvol gewichtje en geïntegreerd waterslot.  Misschien niet direct de pot die iemand zichzelf zou kopen, dus meteen een ideaal cadeautje!

Prijs: €42,50


3. Reuze fermentatiepot met waterslot

Bij het fermenteren van een grote kool is de gemiddelde pot vaak te klein.  Bovendien beschikken de grotere weckpotten niet over een waterslot of gewichtjes waardoor je de groenten niet altijd kan vrijwaren van schimmels.  Zonde toch?  Met deze pot zijn al die zorgen ineens verleden tijd en kan de hobby-fermenteerder zich volledig laten gaan!

Prijs: €39,95


4. Set van twee fermentatiepoten

Nuances zijn belangrijk!  Zo groeide het formaat van tip 4 naar 5 met maar liefst 250ml per pot.  Deze twee glazen potten zijn voorzien van een ventiel en de set bevat glazen verzwaringsstenen.  In tegenstelling tot de Lékué potten zijn deze potten niet stapelbaar, maar naast mekaar op een rekje gevuld met kleurrijke groentjes...  ook niet fout, toch?!

Prijs: €27,95


5. HET fermentatiehandboek

Dit is nu het boek waarvan mijn fermentatiehart sneller gaat slaan...!  Het Deense sterrenrestaurant Noma heeft zijn reputatie deels te danken aan zijn geslaagde experimenten met fermentatie, die in elk gerecht verwerkt zitten.  René Redzepi en David Zilber geven in dit boek hun geheimen prijs, zodat de gevorderde fermenteerder zelf sterrenchef kan worden.  Wanneer mocht je ook alweer komen eten?

Prijs: €39,99