Home » Leren » Beginner Waterkefir

Ontdek onze TOP 5

voor de beginnende waterkefir-maker:

1. Een heuse starterset!

Speciaal voor de beginner creëerden we een 4-delige starterset met alle elementen die nodig zijn om te starten met het maken van waterkefir.  Dat kan natuurlijk ook met weckpotjes, zeefjes en doekjes, maar met deze set wordt het maken van kefir ineens ook poepsimpel en dus vooral leuk vanaf dag 1.

Prijs: vanaf €43,50


2. De Kefir Maker

Deze Kefir Maker verdient zijn Koninklijke K en Mmmmm, want nog nooit was het maken van kefir zo eenvoudig, handig en leuk.  Meteen ook de reden waarom we hem ook toevoegden aan de starterset, want deze set is werkelijk het neusje van de zalm in waterkefirland.

Prijs: vanaf 29,00


3. Een beugelpotflesje

OK, het woord klinkt wat ingewikkeld maar het beschrijft wel perfect wat dit is: een beugelpotje dat dienst doet als flesje, zodat de brouwer zijn bruisende godendrank ongestoord kan voorzien van extra smaakjes, iets wat vaak moeilijk is in traditionele flessen.  Dit is wellicht niet meteen de pot die de brouwer in zijn standaard assortiment heeft staan en dus een ideaal cadeautje!

Prijs: €9,95


4. Lepeltje lepeltje

Jij vindt het misschien niets speciaal, maar wie kefir maakt is vaak bezorgd over het gebruik van metalen lepels (wat eigenlijk niet hoeft).  Plastic is niet bepaald milieuvriendelijk en breekt soms snel.  Dus zo zie je maar, zo kunnen twee lange lepeltjes voor de ontvanger misschien wel een godsgeschenk zijn...?

Prijs: €3,25


5. Zeef

Kefirkorreltjes kunnen best wel geniepig zijn...  Zeker wanneer ze nog wat klein zijn glippen ze gemakkelijk door de mazen van het net, of beter de zeef.  Net als met het verhaal van de lepeltjes is de kefir-maker vaak bezorgd over het gebruik van metaal.  Daarom hoort deze zeef absoluut thuis in onze top 5.

Prijs: vanaf €3,10